2022-05-12
捐窿捐罅先揾到间野 内里较幽暗但又比到人几平静嘅感觉 不过座位、隔板等都较为拥挤 但从menu、待客上都系feel like cafe👍👨💼☕份menu都几user-friendly 不谙咖啡嘅朋友仔可以依住自己喜好去点啡 又几readable 最buy系佢鼓励大家转oatmilk支持环保 自己又可以防敏🤣啡类款式都几特别 值得一试!小店嘅好处就系可以serve好每一个客 欣赏佢地坚持由个客坐底会大概brief下 到点完餐送啡上枱又会讲解下杯drink嘅风味❤𠮶日星期日都见证住佢地某啲熟客仔黎 呢啲bonding真系睇得出间舖有用心经营呢。。。🦔👉冻鲜橙朱古力牛奶咖啡Ice Fresh Orange Mocha试新派野饮就系惊伏🤣好彩感觉几易入口 两者口味几夹 橙汁又唔会太甜盖过阵啡味 原来饮mocha想饮fresh啲加点橙汁都唔错kekee 再加埋块橙皮(有声咁🤭又几啱打卡 用埋环保饮管so nice!! 。。。🦔👉暗黑系牛奶咖啡(食品级竹炭)Goth latte (Charcoal)满满的竹炭感🥰本身呢杯已经不含糖 转咗oat milk嘅我更加饮得出好raw嘅感觉😂反而更容易突出
👨💼☕
👉冻鲜橙朱古力牛奶咖啡
Ice Fresh Orange Mocha
。。。🦔
👉暗黑系牛奶咖啡(食品级竹炭)
Goth latte (Charcoal)
满满的竹炭感🥰本身呢杯已经不含糖 转咗oat milk嘅我更加饮得出好raw嘅感觉😂反而更容易突出个啡味 所以佢唔系无味!不过真心啱我呢啲佛系味蕾 追求原汁原味嘅人🤓
👉三层柠檬芝士冻饼
开头听介绍有咩cake 听见呢个三层cheesecake好特别咁就try try! 好得意嘅盒子装住 非工厂式嘅layer睇得出系自家制😋店员仲提我地系冰箱拎出黎 可摊一阵先食~ 清新嘅柠檬味好啱做下午茶嘅甜点 醒神又解腻 三层我估系分开饼底、cheesecake、lemon sauce𠮶层啦🥴系略嫌柠檬饼底可以新鲜啲 整体上其实不过不失咁