2023-08-20 59 浏览
餐厅系九龙湾Megabox入边,以法国菜黎讲价钱唔算贵。店内座位宽敞,装潢偏向简洁,整体以白色为主调。食用前菜之前,会送上两粒新鲜蕃茄,可以切开点柠檬汁或橄榄油食用。然后再食小麦包同杂锦面包果仁。✨EXECUTIVE SET DINNER MENU FOR ONE $390Starter🌟香煎鸭肝伴无花果汁比较推介呢款前菜,香煎鸭肝好嫩,厚切食落好满足,配多士食冇咁油腻,下面有啲甜甜地既无花果酱🌟 法国鸭肝慕丝伴鲜无花果鱼籽酱配法包脆多士鸭肝慕丝有少少涩,单食会几腻,配法包食口感更丰富Main🌟炭烤法国羊扒配普罗旺斯田园鲜蔬羊扒叫咗五成熟,好重炭烤香味,觉得略为熟咗咗少少,但都唔会鞋,亦都唔会有羊膻味。配咗沙律同烤蔬菜🌟炭烤特级安格斯肉眼扒伴脆薯条,田园沙律肉眼扒真系好大块,见到都几多人叫。呢款都系叫咗五成熟,切开牛扒仲粉嫩,肉质唔鞋,油脂唔算太多,几好食。配左薯条同沙律。甜品🌟泡芙套餐本身系跟芒果芝士蛋糕,但已经卖晒,所以就转左泡芙。泡芙外面系朱古力酱,几甜

Starter
🌟香煎鸭肝伴无花果汁

🌟 法国鸭肝慕丝伴鲜无花果鱼籽酱配法包脆多士
鸭肝慕丝有少少涩,单食会几腻,配法包食口感更丰富

Main
🌟炭烤法国羊扒配普罗旺斯田园鲜蔬

🌟炭烤特级安格斯肉眼扒伴脆薯条,田园沙律

甜品
🌟泡芙