2021-09-20
公司附近最近新开左添福汉堡,其实本身佢开个阵经过几次都冇特别留意,早两日终于停低望一望先发现系佢,衬住星期一就开心一下。虽然长沙湾同荔枝角附近都好多汉堡选择,不过价钱相比起,添福真系亲民好多,$4x已经有一个set, 有汉堡,薯条,汽水。仲可以加$2转饮茶/特饮-$5,都真系算抵食!虽然选择唔算好多,但一般猪,牛,鸡都有今次试左添福汉堡,入面有牛,两款芝士,生菜,蕃茄,再加上一个佢地自家制嘅酱,甜甜地咁好搭,牛肉仲好juicy吾会煎到好干。薯条分量好多,而且系即炸,拎到反公司食个个同事都大赞!另外比左$5 加左佢个黑松露酱同柠檬塔塔酱,黑松露酱味道都唔错,不过佢会有小小酸味,应该系沙律酱本身系偏酸嘅,相比起我觉得塔塔酱味道比较出色,酸酸甜甜咁。下次会再去试埋佢其他口味嘅汉堡💛