2022-11-17 74 浏览
每次黎大角咀揾食都充满惊喜✨今次就同朋友拣咗一间不起眼嘅小店食石烧牛,虽然店舖小小但服务非常亲切,店员同客人有讲有笑之余,烧肉时仲会有个套盖住你啲个人物品防止比油弹亲,难怪见到有好多街坊同回头客到访😌我同朋友拣左个尊上の2人前套餐($598),贪佢猪、牛、羊乜都有😉樱 花 虾 味 噌 汤表面系满满嘅樱花虾,每一啖都好足料🦐前 菜(三 品)每日嘅前菜都有唔同,但都系甜、醋、辣嘅组合,可见厨房嘅心思😌沙 律大大盘新鲜沙律菜好开胃🥗烧 肉 拼 盆🐷日本佐贺县名水豚猪梅肉 - 咬落爽口多汁 🐮美国顶级牛小排 - 牛味极浓,每面烧40-60秒唔好太耐会有入口即化嘅感觉☺️🐑 英国羊西冷 - 肉质幼嫩唔会太骚🍄 菇盛会 - 有大量嘅菇、洋葱同椰菜平衡烧肉嘅油腻感,最惊喜系洋葱烧完之后冇咗𠮶种辛味而迫出左甜味,令平时唔系点食洋葱嘅我都食咗好多😆甜 品食完烧肉饱到差啲唔记得咗有甜品😂但呢个甜品绝对系impressive!客人可以用绿茶粉DIY雪糕嘅绿茶酱,稀杰度自己调配再倒上云呢拿雪糕,绿茶味浓好玩又好味😋饮 品食烧肉真系唔少得有气饮品🍻我哋特登加咗少少钱转札幌啤酒同柚子梳打汽水,系日本嘅感觉返晒嚟🇯🇵
每次黎大角咀揾食都充满惊喜✨
今次就同朋友拣咗一间不起眼嘅小店食石烧牛,
虽然店舖小小但服务非常亲切,
店员同客人有讲有笑之余,
烧肉时仲会有个套盖住你啲个人物品防止比油弹亲,
难怪见到有好多街坊同回头客到访😌

我同朋友拣左个尊上の2人前套餐($598),
贪佢猪、牛、羊乜都有😉

樱 花 虾 味 噌 汤
表面系满满嘅樱花虾,每一啖都好足料🦐
尊上の2人前套餐

前 菜(三 品)
每日嘅前菜都有唔同,
但都系甜、醋、辣嘅组合,
可见厨房嘅心思😌

沙 律
大大盘新鲜沙律菜好开胃🥗
烧 肉 拼 盆
🐷日本佐贺县名水豚猪梅肉 - 咬落爽口多汁

🐑 英国羊西冷 - 肉质幼嫩唔会太骚

甜 品
食完烧肉饱到差啲唔记得咗有甜品😂
但呢个甜品绝对系impressive!
客人可以用绿茶粉DIY雪糕嘅绿茶酱,
稀杰度自己调配再倒上云呢拿雪糕,
绿茶味浓好玩又好味😋

饮 品
食烧肉真系唔少得有气饮品🍻
我哋特登加咗少少钱转札幌啤酒同柚子梳打汽水,
系日本嘅感觉返晒嚟🇯🇵