2023-04-15
朋友系要见既,所以就拣咗位于九龙湾Megabox 内法式精缴fine dining, 餐厅以柔和白色为主,感觉好comfy and elegant!而我哋拣咗卡位坐,都非常宽躺~✨$698 for two✨Welcome fruit本地农场黑蕃茄,职员建议将蕃茄切一片片后,将柠檬汁淋心上上面,再把黑醋放入碟来橄榄油放在旁边点来吃或者另一种食法加盐和黑椒,黑蕃茄好清新爽口餐包都有2款,一款蕃茄包有埋蕃茄干,另一款牛油餐包,2款包都好软熟好香牛油味Starters (淡到浓)-挪威三文鱼伴蜜糖刁草酱 (三文鱼好够冻,好香油腻)-风干牛肉 (好咸鲜)-金文毕芝士伴无花果汁 (好软糯)-鸭肝慕丝 (鸭肝又香又浓)南瓜汤 -好甜好香经典法式洋葱汤 -法包预先用汤浸淋,方便进食,完全索晒啲汤超甜,面层有烤过芝士Manin course -温煮牛面颊配忌廉薯蓉伴牛肉汁薯蓉好重奶味,超cremeamazing 红白萝卜都非常腍滑索晒牛肉汁,牛面颊好腍冇牙婆婆都食到-油封烤鸭配法式杂菜薯伴香橙酱油腻渗入晒鸭肉里面,好香鸭油味;三色椒切粒加上香橙酱非常之爽口青新Daily Dessert 委内瑞拉特浓朱
✨$698 for two✨
Starters (淡到浓)
-挪威三文鱼伴蜜糖刁草酱 (三文鱼好够冻,好香油腻)
-风干牛肉 (好咸鲜)
-金文毕芝士伴无花果汁 (好软糯)
-鸭肝慕丝 (鸭肝又香又浓)
南瓜汤 -好甜好香
Manin course
-油封烤鸭配法式杂菜薯伴香橙酱
Daily Dessert
雪过既碟保持甜品温度,朱古力味超级浓厚,蛋糕上面仲有朱古力脆脆,为今晚fine dining 画上完美的句号
Overall系属于性价比高法菜,店员服务nice,环境优美,好适合情侣、生日、朋友family gathering! 好适合啱啱想试吓fine dining 既朋友仔~
如果大家中意俾个like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼~
Solé (九龙湾)
九龙湾宏照道38号Megabox5楼3-4及9号舖