2024-07-15 81 浏览
喺铜锣湾嘅繁华街道上有一间名叫 Day and Night 嘅小店。喺熙熙攘攘嘅都市中,佢嘅亲民贴地价美食令人印象深刻。Day当我食到第一口蒜香虾鸡芝士忌廉通粉嘅时候,浓郁嘅芝士忌廉酱喺口中绽放,虾同鸡肉嘅鲜美伴随住蒜香,彷佛令我喺意大利嘅小巷中,享受紧传统嘅风味。Night 夜幕低垂,我带埋朋友又咗呢度帮衬,品尝佢哋嘅晚餐套餐。西冷牛扒配新薯同时菜,煎得刚刚好嘅西冷牛扒,肉质嫩滑多汁,每一口都充满牛肉嘅香味。新薯同时菜带嚟丰富嘅口感同营养,呢道菜令我感受到大自然嘅纯粹滋味。而香煎三文鱼配芥末忌廉汁更加令我惊喜。外脆内嫩嘅三文鱼,配埋微辣嘅芥末忌廉汁,味道层次丰富,独特而唔过份刺激,呢种咁Juicy嘅组合一直都咁perfect。

Day

Night