2021-05-02
🚂亲民越南火车头🚂推介指数 ❤️❤️❤️❣️🤍好耐无食过越南菜,朋友介绍佐敦有间食火车头想食好耐,咁择日不如撞日啦!而且天气开始闷热,湿口嘢啱哂呀~火五越式牛肉粉专门店,位置响白加士街,距离新乐酒店2分钟脚程,好方便。店面以黄色作主调好容易见到,店内光猛整齐,座位大约20个左右。2个人1个面1个饭2杯饮品,加个小食同菜,有肉有菜够健康又够哂啦!🍜火五火车头牛肉粉 HKD62✨份量十足嘅火车头,配料有生牛肉、熟牛肉、牛丸同札肉!✨热腾腾大大碗,见到已经好吸引!牛汤底清彻带有牛香,生牛肉嫩滑、牛丸有惊喜爽口弹牙重牛味又juicy、牛柳头肉质软滑、札肉味浓,大满足!✨台面仲有是拉差辣椒酱、辣椒粒、海鲜酱同XO酱,可以自行调配自己口味嘅汤底!🍛法式咖喱牛肋油香饭 HKD58牛肋啖啖肉、食落软滑牛味重,咖喱汁配上黄油饭好惹味!🌀香茅鸡翼(4件) HKD22鸡翼带清香嘅香茅,面层洒上炸蒜同䓤花带出另一层次嘅味道!🌀蚝油唐生菜 HKD19健康嘅一餐有肉当然要有菜啦,生菜爽脆,份量足够2人分享。🧊冻咸柠雪碧 & 冻越南三式冰 HKD19@手摇饮品包装,令人感觉卫生。咸柠唔洗自己笃,来到已经饮得啦;三式冰啖啖椰
推介指数 ❤️❤️❤️❣️🤍
✨份量十足嘅火车头,配料有生牛肉、熟牛肉、牛丸同札肉!
🍛法式咖喱牛肋油香饭 HKD58
牛肋啖啖肉、食落软滑牛味重,咖喱汁配上黄油饭好惹味!
🌀香茅鸡翼(4件) HKD22
鸡翼带清香嘅香茅,面层洒上炸蒜同䓤花带出另一层次嘅味道!
🌀蚝油唐生菜 HKD19
健康嘅一餐有肉当然要有菜啦,生菜爽脆,份量足够2人分享。
🧊冻咸柠雪碧 & 冻越南三式冰 HKD19@
手摇饮品包装,令人感觉卫生。咸柠唔洗自己笃,来到已经饮得啦;三式冰啖啖椰奶香滑又唔太甜,啱啱好!
店员好有效率反应又快,一路食一路愈来愈多人堂食,而且仲有好多外卖单!亲民小店,以价钱嚟讲系抵食,而且份量又多!
总结:-
食物 ❤️❤️❤️❣️🤍
环境 ❤️❤️❤️❣️🤍
服务 ❤️❤️❤️❤️🤍
餐厅:#火五越式牛肉粉专门店 (佐敦店)
地址:佐敦白加士街55号其昌楼地舖