亲民连锁式烧肉放题餐厅 - 汉和韩国料理餐厅今次CK同朋友黎既呢间餐厅喺佐敦庄士伦敦广场 ,成栋大厦都系餐厅,我心念就算呢间唔岩都总有一间啱我心水。 黎到都已经八点, 仲有2个钟头餐厅就闩门啦 ! 即刻9秒9冲上去先 ! 收费203一个人仲有加一服务费既 , 九点半系last order。 而我今次主打食牛仔骨,因为牛仔骨嘅味道,质素,都相对上系比较稳定既,唔会有时腌得太咸,或者唔够味唔均匀。 除咗牛仔骨,仲有另一款肉都系主打会必食嘅西冷牛扒,当啲西冷牛扒煮熟嘅时候就会变咗肉碎,加两片蒜头少少韩国酱,然后攞片生菜包住食,就好似食韩式生菜包咁。 烧烤方面, 鱼肉海鲜有几十款, 全部都有唔同腌料, 仲一大盘三文鱼刺身, 唔嚟都唔醒起以前食呢啲三文鱼几开心, 任食唔嬲!侍应 姐姐仲好细心咁提醒我哋唔好将啲肉汁滴到三文鱼,会影响口感。餐厅有好多调味料,例如蒜片同埋生菜,其实可以好似食韩式烤肉咁,包住食。 呢度净系汤都有四款, 韩式辣海鲜汤﹑人参鸡汤﹑碗仔翅 同埋老火汤。 餐厅亦有好多泡菜同埋甜品。食到咁上下最后一定就系食甜品嘅时候啦,当中最吸引我既系雀巢雪糕 ! 我都食左3杯先停 ! 汉和韩国
亲民连锁式烧肉放题餐厅 - 汉和韩国料理餐厅

汉和韩国料理餐厅 (佐敦店)
地址 : 佐敦弥敦道219号庄士伦敦广场9楼
电话 : 2787 4880
营业时间 : 星期一至日 11:30 - 18:00 (疫情期间,去之前先打个电话去确认一下呀)
2021-08-02