2022-09-01 379 浏览
🐷知我钟意食鸡煲, 就带了我来九龙湾丽晶轩试下个鸡煲,他话同事们食过都好正😊餐厅环境企理, 坐近窗边较开扬, 而且新装修, 坐得好舒服👍晚市主打有鸡煲,烤鱼,酸菜鱼,而我地就食鸡煲🤩🤩落单嘅时候我问店员:乜嘢系奇味鸡煲?店员话即系原味😊☺️晚市主打$138:麻辣鸡煲(小份)➕️一份菜➕️两个白饭☺️ 鸡煲: 劲多芫茜啱晒我呢个芫茜控🤩 芫茜劲香带出鸡煲嘅惹味😋 我哋叫咗小辣,但都劲多干辣椒😋 另外有干葱做配料, 煮淋咗索晒鸡煲惹味🤩🤩鸡件大大件, 而且劲大旧, 我地叫咗细份鸡煲, 比足半只鸡份量, 咬落口麻辣汁出晒来停不到口,白饭捞汁最正👍重点: 食完成个鸡煲一啲都唔口渴, 完全冇味精👍👍☺️香辣牛𦟌$68牛𦟌有数之不尽嘅咁多块,而且块块都好厚, 再加上咬落去都好淋,牛味配上辣椒仔好香口,亦有爽脆青瓜伴碟☺️ 麻酱青瓜拌鸡丝$38麻酱劲香浓, 而且钟意嘅辣汁分上, 可以自己调较辣度, 鸡丝口感十足再配爽脆清甜青瓜, 简直一绝丽晶轩: 亲民价钱, 但食到用心制作的食物❤️

晚市主打有鸡煲,烤鱼,酸菜鱼,而我地就食鸡煲🤩🤩

落单嘅时候我问店员:乜嘢系奇味鸡煲
店员话即系原味😊

重点: 食完成个鸡煲一啲都唔口渴, 完全冇味精👍👍

☺️香辣牛𦟌$68

☺️ 麻酱青瓜拌鸡丝$38

丽晶轩: 亲民价钱, 但食到用心制作的食物❤️
  • 麻酱青瓜拌鸡丝
  • 五香牛展