2021-01-02 559 浏览
最近刚搬迁至土瓜湾天光道近马头围道,疫情当下,当然会第一时间周围视察环境(睇吓夜晚有咩好食),除了对面北帝街及其他主要食肆外(都是一般货色,不过不失)比我发现这边天光道小斜路上(靠背垄道口)有一小店开到好夜,夜晚10点几11点还未收舖,急忙走去八吓,发现哩间小店夜晚收12点,主打外卖,竟然有芝士焗饭食,第一时间想到芝士焗猪扒饭啦!又要多个芝士焗鱼柳饭先,有鲜茄汁或忌廉白汁拣,除此之外重有铁板串烧同埋其他扒饭类,但试唔到咁多,(下次再试),order后大概十分钟就有,老板哥哥重送咗忌廉汤比我饮(送完即止),即刻赶快归家医肚,2个饭都焗得好靓仔,芝士鲜茄汁同忌廉白汁好够味,尤其是个鲜茄汁嘅酸甜度做到刚刚好,猪扒软淋,鱼柳又新鲜,不是一般咸到霉嘅货色,连个忌廉汤都做得唔错!挂住食唔记得影相最惊喜嘅系性价比高,只系$36咁嘅价钱比到咁嘅水准比你食,重想点呀大佬!老板哥哥重提我下次可打电话落order先,天气唔好唔驶食风呀!(做得咁有heart,加油呀!💪🏽)
最惊喜嘅系性价比高
,只系$36