2017-05-05
阿囝今个月生日,有个朋友个囝同佢都friend嘅,就约埋食饭同佢庆祝生日咁有小朋友就紧系要拣啲啱小朋友食嘅餐厅啦~search 左好多亲子餐厅都收好早,或者喺啲工厦入面嘅就星期六、日先有亲子野开放咁唯有由食物入手拣俾小朋友,睇中呢度有主食又有甜品!咁讲到明庆祝生日,本来谂住买个生日蛋糕,点知睇返要收$80切饼费💰都几贵,不过我谂应该系因为呢度有主打甜品,所以要收呢个价钱,等客人食返佢地嘅甜品~我地都系因为呢个原因,无买到蛋糕,Order返呢度嘅甜品~亲亲蜜语嚟做生日蛋糕,都系$78,仲平切饼费$2‼️一早打左去book枱,所以唔洗等位,book左20:00,去到有一枱客喺门口等紧~所以嚟呢度都建议book定枱先稳阵😎2个大人,2个小朋友Order:珍珠奶茶、野莓沙冰、士林炸鸡、牛肉拉面、海鲜泡菜蛋饼、鸡肉抱泡锅饭、野莓朱古力亲亲蜜语其中珍珠奶茶、牛肉拉面唔记得影相😙☕️珍珠奶茶:同一般台湾嘅差唔多,唔太淡,都系奶味重过茶味,珍珠占饮品4分1左右🍲牛肉拉面:牛肉系腩位,有菜同半只温泉蛋,但唔系拉面,系弹牙乌冬,味道同茶木嘅一样,汤够浓,好味‼️讲系野莓,但我觉得士多啤梨味重,唔系野莓咁酸,系士
咁唯有由食物入手拣俾小朋友,睇中呢度有主食又有甜品!
2个大人,2个小朋友
其中珍珠奶茶、牛肉拉面唔记得影相😙
讲系野莓,但我觉得士多啤梨味重,唔系野莓咁酸,系士多啤梨嘅甜味,呢杯系order俾我囝,所以食完野再饮,沙冰已经溶左,变左士多啤梨汁,但都好味
士林炸鸡,炸嘅外皮略嫌厚左少少,但味够,唔点酱都够味,原本呢份鸡有5种酱味拣~1️⃣蔬果番茄沙沙、2️⃣蒜香沙拉酱、3️⃣麻辣沙拉酱、4️⃣黑胡椒、5️⃣(唔记得左🙊),我地拣左麻辣沙拉酱,但一啲都唔麻辣,似蛋黄酱多啲,但好味嘅~
泡菜真系有啲辣,唔啱小朋友食,而且蛋无味,只系有质感嘅蛋皮,差少少
呢个抱泡锅饭系呢度嘅特色食物,仲放喺Menu嘅第一页,所以点都想试下,叫左个鸡肉馅,嚟到真系觉得外型好吸引,睇落去似面包,但原来系蛋白嚟嘅,用匙羹一笔就打开,入面系鸡肉配汁饭,但个蛋白皮同蛋饼一样都系无味嘅,质感似绵花糖,就算同啲饭一齐食因为质感问题都唔觉有咩特别,似食紧空气咁,但饭就ok,野味嘅,所以最后我地食哂鸡肉饭,个蛋白外皮就无咩点食过🙅🏻
呢个先系我地今晚嘅主角🎂Happy Birthday to my son👦🏻我囝7岁喇~呢个系野莓朱古力,但我都系觉得系士多啤梨味,连雪糕都系🍦但就唔觉有朱古力,连伴碟都系士多啤梨酱🍓呢个甜品系绵花糖包住蜜糖吐司砖块,但比起茶木砖块比较少,雪糕亦少啲,价钱同茶木差唔多,我谂我会食返茶木,呢度系多左层绵花糖,但上枱5分钟喥就已经差唔多溶净得返少少,影完相都所净无几Lu,但味道系好味嘅,系觉得唔扺食唧😙