2017-08-16
今日夜晚黎到深夜食堂-尖咀篇,入到去个装潢几好,但系就无乜人。不过可能去个阵算系「深夜」(夜晚六点半)既太早啦,我地坐低左无耐就陆陆续续多人黎,都坐到fullhouse。我地嗌左都有成八样野,第一样黎既系南瓜薯饼。个薯饼层皮唔太厚,食落好多南瓜茸!好正,亦非常推介。芝士年糕同芝士野菌玉子烧都系一个唔错既选择,热辣辣同好香芝士味!侍应都等我地影完个玉子烧先帮我地切,一切开就见到啲芝士蠢蠢欲动想漏出黎。不过佢啲牛既product就唔太得,非常可惜。个牛脷好干身,好难咬开。个一口牛就烧得唔够耐,而且亦无乜味。所以系唔推介呢两个。另一个我期待既系佢个黑松露带子煎鹅肝,不过就令我失望左。块鹅肝食落就觉得唔太新鲜,而带子个到就闻唔到黑松露既香。不过好彩都好头好尾,个汁烧白鳝同个白汁烟肉焗烤菇都好好食同好推介去嗌!白鳝烧得啱啱好,一定要一上就即刻食。个烤菇都好香,亦唔会因为白汁同烟肉而抢左菇既香味。(可惜无牛油焗烤菇,得牛油炒蘑菇)整体而言,我觉得上菜太快(四五个菜一齐上),如果个pacing可以慢啲,等食客有时间食完一样先到下一样,同时亦可以畀佢地趁热食每一样野,咁我相信个食评会好好多,亦真系会w
house。
整体而言,我觉得上菜太快(四五个菜一齐上),如果个pacing可以慢啲,等食客有时间食完一样先到下一样,同时亦可以畀佢地趁热食每一样野,咁我相信个食评会好好多,亦真系会worth到佢个pricing。呢间野系值得一试既,回头既话亦会pick番今日觉得好食既个啲!