2018-07-10
八个朋友好耐冇见,大家都系港岛呢边做野既,通常呢啲时候都冇人简食乜咖啦,我谂住 Pizza Express 咁多分店,咁应该差极有个谱啦,但用餐体验太差了… 令我觉得搞到咁多人陪我一齐食间咁既野,好失礼。我地去呢一日可能因为系星期三,所以唔太多人。理论上,客人唔太多,咁人手应该相对地比较充足?但我地企左系外面好耐都冇人安排我地入座,而入面只有小猫三四只。最后我地自己自行行入去。menu 自然都系冇比我地,咁我地自己拎埋,简直系自助式。举左手几十年都冇人应,真系等左好耐先终于有个人行埋嚟理我地。但最搞笑既系,佢完全对于多左一枱客呢件事唔感到有咩问题,咁同时亦都可以睇得出佢地沟通唔好。我地嗌左好几个 pizza 同意粉,正常嚟讲应该够八个人份量(六女两男)。但上菜个阵真系世界级,佢系未比任何我地餐具、水我地个阵就上左菜,咁…系想我拿手食?跟住仲要我地叫先识拎上嚟。最神奇系佢地依然无歉意,而我讲左呢段过程好似少少字,但其实已经系四个字既事。四个字都唔发现自己冇安排人入座、冇比餐具我地…都唔容易。即系,踢一脚先郁一郁个款。个份量,真系正常够八个人食,有两个女仔仲要系唔点食野减肥个只。但全部人食
通常呢啲时候都冇人简食乜咖啦,
我地去呢一日可能因为系星期三,
最后我地自己自行行入去。
menu 自然都系冇比我地,咁我地自己拎埋,简直系自助式。
但最搞笑既系,佢完全对于多左一枱客呢件事唔感到有咩问题,
咁同时亦都可以睇得出佢地沟通唔好。
咁…系想我拿手食?跟住仲要我地叫先识拎上嚟。
四个字都唔发现自己冇安排人入座、冇比餐具我地…都唔容易。
即系,踢一脚先郁一郁个款。
但全部人食完之后都觉得唔饱(其实系食完好似冇食咁)
个份量真系好细,讲紧系我地已经再 encore 多两个 pizza 都唔够食。
除左北京烤鸭个个系好味之外,其他都唔系普通唔好食咁简单,系就真系唔好味。
总知成件事就好失望,而最可惜既系,我地好耐冇见,一见就食左间用餐体验咁唔好既餐厅。
唯有续下场再倾下计,食多少少野。