2018-01-22 216 浏览
星期日难得可以悠悠闲闲咁过谂住约个friend食tea set佢住观塘区既话观塘有间法国餐厅食tea set都几好坐价钱又唔算好贵 就谂住试下去到发现餐厅环境都几静几舒服打算叫2人tea setStaff仲好热心咁同我地介绍个set有啲咩个set一上枱就觉得好大份冇食lunch既我地一定会饱咸点有三文治、2个toast同埋burgers甜点有macaroons, brownies, scones, Paul Lafayet 同埋芒果饼Staff仲建议我地食左Croque Monsieur (即系火腿芝士黑松露三文治)先第一啖食落去 已经有好浓既黑松露味芝士同黑松露好夹食完好开胃再食个burger个包好松软牛肉好香 加埋少少芝士同蕃茄完全perfect match另外2个toast都好开胃三文鱼好新鲜芝士果个好浓郁之后食甜点Macaroons同平时食开既唔同甜度适中 个饼都好脆Scones松脆食完好满足芒果饼系芒果乳酪整既 酸酸甜甜个饼底仲好好食Brownies 好浓朱古力味身为朱古力控觉得好满足Paul lafayet 好香好滑咁多样野最钟意食呢个食到停唔到口最后饮返杯earl gre
星期日难得可以悠悠闲闲咁过
谂住约个friend食tea set