2024-11-16
原来牛头角地铁站附近有一间隐世劲阔落劲relax嘅泰国菜,餐厅主色橙色令我谂起泰国奶茶,又几贴题㖞!估唔到里面咁大,至少5000尺,楼底又高,好适合Hea一个下午。佢个泰式Menu好抵死,竟然有泰式All day Breakfast、泰式Benedict,但系我都系想食返正宗泰国菜,所以叫咗泰式船面同蟹肉炒饭。和牛船面,两块大大块和牛劲足料,性价比好高。蟹肉炒饭就有待进步,可以炒得再有镬气同惹味少少。可以hea 足半日嘅价钱竟然非常之合理, lunch set都系大概$100包埋嘢饮。忍唔住食埋甜品,叫埋个泰式香蕉煎饼,唔止馅多,超邪恶朱古力炼奶浆,劲满足。咖啡估你唔到咁有惊喜,究竟泰式latte同泰式Dirty同普通有咩分别?就系茶味更加香,口感更加嫩滑,最重要系唔太甜。呢间泰国餐厅仲有好多打卡位,我玩左好耐先走🥰