好耐冇食台湾嘢啦~所以专登嚟咗依度 回味一下台湾嘅味道👅间铺入面个墙 超级cool有个立体嘅「龙同埋凤」啲灯笼都好有特色,仲印咗店舖嘅名字🖤叫咗两个午餐🍱红烧牛肉面、麻辣鸭血锅跟粉丝-红烧牛肉面系极具台湾特色嘅美食之一 当然要嗌嚟试下啦🖤啲牛腩好好味,油脂含量适中,肉质鲜嫩甜美,软嫩又有嚼劲,还额外配搭了红萝卜同埋蕃茄,让汤底增添了一种鲜味。-麻辣鸭血锅跟粉丝本身以为麻辣鸭血锅入面净系得鸭血🤣🙈谁不知 出乎意料之外,竟然超级足料~有菜、豆腐干、菇🍄同埋豚肉,而且啲鸭血超级厚🖤(有一包迷你纸巾嘅厚度)有三大嚿 完全食唔晒 所以分咗啲俾对面个位食😂虽然个Menu𠮶度写住小辣,但系我觉得可以叫做中辣 佢入面仲有啲辣椒干、花椒、八角喺入面大热天时食辣嘢真系好爽,超级开胃~食完辣嘢 觉得心情超好🤣🖤之后仲叫咗个龙凤仙草嘅甜品🍧,有红豆🫘绿豆、芋圆、同埋仙草喺入面(跟咗淡奶)仙草有清热、消暑、解毒嘅功效,口感滑溜 入口即化,配搭起其他配料,食起嚟显得没有那么单调,让口感层次显得更加丰富🖤
好耐冇食台湾嘢啦~
所以专登嚟咗依度 回味一下台湾嘅味道👅
间铺入面个墙 超级cool有个立体嘅「龙同埋凤」
啲灯笼都好有特色,仲印咗店舖嘅名字🖤
叫咗两个午餐🍱红烧牛肉面、麻辣鸭血锅跟粉丝

-红烧牛肉面
系极具台湾特色嘅美食之一 当然要嗌嚟试下啦🖤

-麻辣鸭血锅跟粉丝
本身以为麻辣鸭血锅入面净系得鸭血🤣🙈

之后仲叫咗个龙凤仙草嘅甜品🍧,
有红豆🫘绿豆、芋圆、同埋仙草喺入面(跟咗淡奶)

2024-09-03