2022-10-14 1082 浏览
观塘不嬲都好多好野食🤤今次就嚟左呢间台湾人主理嘅餐厅食饭🍴店员系台湾人 服务态度好好👍🏻餐厅装修都好有台湾feel💕.📌芋泥柠奶冻吐司配甘梅番薯条 $80超推介呢款台式吐司🍞原本以为都系普通货色 点知系超出色‼首先面包烘到外面超香脆 内里又软熟🖤入面竟然夹住双层嘅厚嘅自家制绵密芋泥💜埋滑捋捋嘅奶冻🤍仲有除除面包粒🤩除左口感丰富 外层面包微暖 内馅冻冰冰 好有冰火交融嘅感觉❄️🔥芋泥个芋香味好出 奶冻淡淡奶香味 两款甜度适中 所以食晒都唔会觉得好甜腻🥰旁边嘅炸番薯条都好正🍠外脆内软绵 味道又清甜 再配埋面头酸酸甜甜嘅甘梅粉 完全系画龙点睛️💯成个餐好有份量 而且都系淀粉质 所以都几饱肚🤰🏻.📌少女心爆发棉花糖 $62嚟呢度庆祝生日都系唔错嘅选择🎂朋友见到过生日板好开心 系可以自己拣公仔俾佢画🥳呢个吐司冇改错名真系少女心爆发💗都系外脆内松软嘅吐司 面头再铺满棉花糖同芋泥🍬所以感觉同上面个味道有啲相似~不过佢就多咗苹果片🍎提子🍇同啲杏仁花生碎碎🥜建议两款是但叫一款就可以🤫.📌阿华田豆浆 $42阿华田豆浆真系好少见 够晒特别😍自家制阿华田雪条就咁食咗一啖 味道超浓郁 好似饮紧浓缩版嘅阿华田咁🤎豆浆

📌芋泥柠奶冻吐司配甘梅番薯条 $80

📌少女心爆发棉花糖 $62

📌阿华田豆浆 $42
阿华田豆浆真系好少见 够晒特别😍自家制阿华田雪条就咁食咗一啖 味道超浓郁 好似饮紧浓缩版嘅阿华田咁🤎豆浆仲加左啲胚芽 好有口感🥛不过整体偏甜咗少少🤏🏻

📌哈豆鲜果茶 $52
水果嘅种类都几丰富 有火龙果,百香果,香橙🍊柠檬🍋苹果🍎提子🍇果茶同样都系偏甜 如果用无糖嘅茶底 应该会更加清新🙈
哈豆鲜果茶

📌台式麻油鸡汤 $56
天气开始转凉 最啱就系饮返个暖粒粒嘅养生鸡汤🍲鸡嘅份量都几多 肉质嫩滑又入味🐔个汤味道好浓郁 仲有粒冬菇同药材喺入面 够晒足料🙌🏻
台式麻油鸡汤

📌鱼松卤肉时菜 $30
时菜系生菜 好爽脆🥬卤肉肥瘦适中又入味 再加埋咸咸甜甜嘅鱼松 更加惹味😚
鱼松卤肉时菜
哈豆鲜果茶