2023-04-15
观塘低调奢华半自助西餐厅|登堂@downtown.hk 👩🏻💻观塘打工仔系列二访位于观塘The Wave嘅登堂 Dowtown,第一次去系食brunch,今次终于可以试吓佢嘅dinner😋登堂入室,装潢奢华,座位阔落,佢啲宝绿色沙发位打卡都好靓💕登堂有提供超抵食半自助晚餐,自助区食物选择应有尽有👍🏻值得提系店员都好helpful,整个用餐体验都系中上☺️晚市正价餐牌🍽人均:$200-300🕰时间:平日晚上(⭕️walk in)🥗烟鳝青苹果BB菠菜沙律•蜜糖油醋汁•黑醋珍珠 $178好香❤️烟鳝滑而无骨,仲有啲大大粒嘅蟹子喺面,菠菜都好新鲜,配上我最爱嘅黑醋,健康感满满🥗🦪香草白酒忌廉汁煮纽西兰新鲜青口 $178食西餐又点少得叫青口?白酒忌廉稳稳阵阵,配上牛油烘法包,一流,登堂特别在啲青口真系特别大‼️喺一般青口嘅1.5x❗️质感劲好😋🥧避风塘萝卜糕 $88 惹味避风塘配萝卜糕真系第一次试🤭口夹又饱肚。佢用点心蒸笼摆盘,别有一番风味💕🍫西班牙油炸鬼·朱古力雪糕 $78Churros有4条长,面上沾满满嘅cinnamon powder,cinnamon lover表示大满足❤️个set本身系配朱古力
@downtown.hk
👩🏻💻观塘打工仔系列
晚市正价餐牌
🍽人均:$200-300
🕰时间:平日晚上(⭕️walk in)
🥗烟鳝青苹果BB菠菜沙律•蜜糖油醋汁•黑醋珍珠 $178
🦪香草白酒忌廉汁煮纽西兰新鲜青口 $178
🥧避风塘萝卜糕 $88
🍫西班牙油炸鬼·朱古力雪糕 $78
Churros有4条长,面上沾满满嘅cinnamon powder,cinnamon lover表示大满足❤️个set本身系配朱古力雪糕,但店员出错咗云哩
呢嗱雪糕🍦我觉得都好夹🤭
🍎苹果批·云呢嗱雪糕 $98
苹果批一上菜都仲系冒紧烟,热辣辣,一切开苹果流出,好正😋
🍹热情果特调 $58
偏酸,如果想饮甜饮要三思☺️
🍹蓝莓苏衣草梳打 $62
唔错,蓝蓝紫紫好IG-able📸
Bible rating: 8.5/10
📍地址:登堂 (观塘)
观塘兴业街4号The Wave2楼
#香港美食 #香港好去处 #美食推荐 #美食日记 #foodbible #hkfoodie #hkfoodieblogger #foodiehk #foodiehkig #聚餐 #西餐 #朋友聚会 #香港餐厅 #餐厅推荐 #香港餐厅 #庆生 #生日 #观塘餐厅 #观塘 #登堂 # 登堂主义 #观塘必食 #观塘美食 #buffet #观塘buffet #观塘party #自助餐 #观塘自助餐 #食好西 #外卖 #观塘外卖 #downtownhk #kwuntong #观塘登堂