2021-06-13
终于疫情算系暂时放缓,难得可以一聚,即刻叫身边好友黎过聚餐。今次拣了观塘区一座工厦,先系幢工厦行左阵小店 ,再上去餐厅 chill 返晚。进入餐厅前要用鞋套,餐厅设有鞋套机,方便大家套上脚保持衞生。餐厅以白色为主,而且两边仲好多窗,所以入到餐厅第一个感觉系呢度好大好光猛。坐低之后朋友就开始点菜,我就去揾猫猫影相,原来呢度有好多只猫猫,我估有十几只,好乖,地方好干净。朋友点了一个极之丰富既 4 人套餐 $628转眼间晚餐都开始陆陆续续上枱~沙律 - 份量适中,蔬菜新鲜,味道唔错,开胃。南瓜汤 - 南瓜味浓郁,顺滑够 creamy。冰菠萝云朵沙冰热蜂蜜柚子茶滋味 4 人小食拼盘 另加 $48用超抵优惠价加既,建议大家一定要加,份量绝对会令你有惊喜。真系可以当系一个主菜。有鸡翼、鸡肉脆条、炸鱼同埋脆薯,单睇相都知佢咩料啦。份量真系好多好多,热辣辣脆卜卜,炸得唔会好油淋淋。最惊喜系炸鱼,外脆内嫰。即磨芝士黑松露菠菜大啡菇忌廉意大利饭 - 一上枱已经闻到超香,黑松露系我最爱,黑松露味道够突出,意大利饭煮得刚好唔会太湿,材料配搭一流,我推介呢个。蟹籽芝士咖哩牛肋条饭 - 咖哩
朋友点了一个极之丰富既 4 人套餐 $628
转眼间晚餐都开始陆陆续续上枱~
沙律 - 份量适中,蔬菜新鲜,味道唔错,开胃。
南瓜汤 - 南瓜味浓郁,顺滑够 creamy。
冰菠萝云朵沙冰
热蜂蜜柚子茶
滋味 4 人小食拼盘 另加 $48
用超抵优惠价加既,建议大家一定要加,份量绝对会令你有惊喜。
蟹籽芝士咖哩牛肋条饭 - 咖哩带点微辣,我唔食得辣都接受到,牛肋条有淋有韧既,算有咬口。
西班牙烧烤酱烤大猪肋骨 - 4条大肋骨,非常惹味,唔驶点酱都够味,睇落干身食落 juicy,好味。
安格斯牛肉手工竹炭汉堡配脆薯 - 黑色既汉堡包有视觉冲击,配多汁既安格斯,绝对都系必食之一。
一个4人餐4个人都食唔晒,份量真系无得输,仲有猫猫陪足全晚,真系一个好地方。