2022-10-08 786 浏览
见到公司附近开咗两𩠌饭,今日终于买嚟试下。一共买咗4盒。6点后买,每盒$30。正常价钱系中式$35,西式$45菠萝咕噜肉拼蕃茄炒蛋因为两个𩠌都系橙红色,所以捞埋一齐买相有点不好。咕噜肉及蕃茄炒蛋都好酸。所以食咗一半就冇食了菜心炒牛肉拼蕃茄炒蛋。菜心有少少“老”牛肉ok的。蕃茄炒蛋唔洗再讲,因为都系好酸,所以食咗少少就冇食海鲜长通粉拼椒盐一字骨海鲜长通粉都ok的,但椒盐一字骨肉好“鞋”没有味道,感觉有d似煲汤骨海鲜长通粉拼烩猪仔骨。但返屋企打开见到比错牛脷。即时脸色一沉。因为全家人都唔食牛脷的。所以呢盒饭只有长通粉可以食。我亦即时whatsapp咗店主。最初是已读不回,当我再whatsapp张牛脷相才回覆,而且只是说下次比多d其他𩠌。是Hea的回覆。另外,原本买之前问咗西式两𩠌饭,如果选了长通粉,再选一个𩠌,是否有饭跟,当时回应是有的,到落了order就话冇饭跟。不过呢样都算啦!最惨就系比咗𩠌,仲要错𩠌系全家都唔食的
菠萝咕噜肉拼蕃茄炒蛋
海鲜长通粉拼椒盐一字骨