2019-05-20 236 浏览
普遍的酒店自助餐晚市都要至少$500,有生蚝等海鲜就十分分钟七至八百元,因为我同屋企人都唔食生野,朋友就介绍了我去观塘这间西餐自助餐,晚餐$238,除了无生野,其他都同酒店食物类同,但价钱便宜一半有多。餐汤都有两款,罗宋及周打鱼汤。沙律款式甚多,沙律菜新鲜,杂果沙律香甜,长通粉酱汁美味。莎乐美肠及风干肠都不会太咸。热食方面有斧头扒、德国肠、咸猪手、猪肋条、烧鸡翼,肉类款式甚多,应有尽有,斧头肉烧至表面焦香,肉质嫩腍又有肉汁,咸猪手就比较一般,外面不够香脆,但都不会太咸,猪肋条又腍又入味。每枱还送上海鲜拼盘,以番茄忌廉汁煮成,有鲍鱼、青口、蚬及扇贝,下面还有些蔬菜垫底,海鲜虽不算鲜甜,但一盘在外面西餐厅食都要五百元,所以真是超值。最后唔少得就系甜品,有十多款,芝士蛋糕、杂果挞、新鲜爆谷、自己制作的绵花糖,有得食又有得玩,啱哂小朋友。