2024-07-12 2627 浏览
观塘其实都算系喺九龙东维港嘅美食宝藏地区,几乎咩类型嘅餐厅都会喺呢度揾到。今日我食呢一间西餐厅都系好特别,喺工厂林立嘅地段有一间西式阳气装修嘅餐厅都真系抢眼。🤩**Tuna Risotto**牛油果色泽的菠菜酱系意大利米饭上面真系好吸引眼球,味道都好新鲜特别。大大粒嘅三文鱼子配上新鲜吞拿鱼,既入口即化,又带点微微的咸味。不同口味的食材很好地融合在一起,令整道菜式更添层次感。🥗** Grilled US Baby Back Ribs**厚实的猪肋骨经过烘烤后,肉质鲜嫩欲滴,一戳即分。韩式辣椒酱汁与之交织,带来微微麻辣的刺激感,令人回味无穷。另外佢仲配咗啲炸番薯条,味道都唔错。🍗The Hunt Coffee & Roastery (观塘)观塘鸿图道75号KOHO地下A及B号舖

**Tuna Risotto**

观塘鸿图道75号KOHO地下A及B号舖