2021-05-16 62 浏览
观塘区真系一个美食天堂,工厦成日都卧虎藏龙,有好多好多好野食,都有唔少chill爆cafe不过有时工厦就真系唔太就脚,大热天时又会懒得行去揾食最近比我发现左好近地铁同观塘广场既东广场开左间新cafe环境好chill、好舒服,食物都好吸引,揾日放假就同老婆去左食好西我星期一去食,打算避开lunch 人流,店舖12:00开门,我就12:00到左喇岩岩开门人流未系好多,可以影到张靓靓环境相!木系为主既设计,望落去都有一种好和谐同舒服既感觉!食到12:30左右就开始多人,大家想享受舒适既环境都可以考虑避开观塘打工仔既lunch time时间去!场内有好有特色既八哥壁画,真系忍唔住要打下卡!环境干净整洁Main menu选择多,价钱合适叫主食仲可以半价加饮品,真系好抵先介绍主食我拣左beef burger 上碟已经好有惊喜摆碟好靓,同成个环境好配合Burger皮微暖、软熟,Beef汉堡刚刚好熟,有肉汁,又唔干配合埋芝士、沙律菜等等,真系无得输沙律菜系紫椰菜,好甜粗薯亦脆卜卜,新鲜炸起整体黎讲,呢个beef burger系好高质之后我老婆就叫左all day breakfast 因为有左小宝宝既关
观塘区真系一个美食天堂,
不过有时工厦就真系唔太就脚,大热天时又会懒得行去揾食
最近比我发现左好近地铁同观塘广场既东广场开左间新cafe

场内有好有特色既八哥壁画,真系忍唔住要打下卡!

环境干净整洁

Main menu选择多,价钱合适

叫主食仲可以半价加饮品,真系好抵
先介绍主食

我拣左beef burger
Beef  burger

上碟已经好有惊喜
摆碟好靓,同成个环境好配合

Burger皮微暖、软熟,
Beef汉堡刚刚好熟,有肉汁,又唔干
配合埋芝士、沙律菜等等,真系无得输

沙律菜系紫椰菜,好甜
粗薯亦脆卜卜,新鲜炸起

整体黎讲,呢个beef burger系好高质

之后我老婆就叫左all day breakfast

All  day  breakfast

因为有左小宝宝既关系,叫左炒熟蛋
店员完全无为难

All day breakfast 同样有精致既摆盘
大大条荀,再加埋花花装饰
连粟米拎切开细细件,非常细心

薯饼新鲜炸起,又脆又香
香肠唔喊,鸡蛋又有好香既蛋味
重点系块肉并唔系一般既烟肉,
食落系带有微喊既猪肉片,好好食

乳酪都好有惊喜,唔系太甜
叫all day breakfast 有甜品食,好特别

Elderflower  Kiwi  and  pineapple  soda

之后介绍返半价既饮品,接骨木花奇异果菠萝梳打
同样地卖相无得输

茶味容易入口,奇异果同菠萝酸酸甜甜,好开胃!成杯饮品都好易入口,又唔会过甜

紫薯鲜奶

另外叫左紫薯鲜奶

拉花好靓

紫薯味唔算好浓
不过都几香
同样地,甜度调教得岩岩好

整体黎讲,食物高质,环境舒服,店员都算有礼貌
好合适放假时chill一chill,不过记得避开工厂区lunch hour呢啲peak hour呀

2021-05-10
Beef  burger