2018-08-17
先抱怨一下, 观塘区真系好多人, 名符其实揾食艰难上礼拜接到order落黎观塘区做野, 睇怕都要响呢区驻半年时间呢度放12:30, 但仍然劲多人, 好多地方都揾唔到位今日周五, 想食好少少, 上去呢间佳阁叹下其实上星期黎食过一次, 不过忙得滞未写食评首先佢位于一唐楼楼上, 出入口劲细, 唔留心就会走过楼上地方ok, 装修新净, 有卡位同六人拼枱食饭时间多数要撘枱今日午餐有羊架, 特价68蚊, 肉眼猪扒58蚊, 仲有大虾天使面, 长期供应既蛋包饭一睇餐牌就知比茶餐厅高一级佢地一周固定左午餐食d乜, 并非每日不同, 可能方便入材料卦我就点左个肉眼猪扒, 配牛肝菌汁1: 例汤: 青红萝白猪骨汤, 正气, 有火候, 但同个环境饭餐唔衬2: 猪扒: 大块, 因为连住少少筋所以咬落有d爽脆, 当然有少少筋系咬唔烂, 而个外观就差左d3: 牛肝菌汁: 浓! 味道几特别, 唔识点形容, 但抢过块猪扒4. 饭: 少左d, 男仕应该七, 八成饱, 饭上面有d香草, 但花巧野5: 配菜: 甘笋/青瓜, 甘笋几甜6: 热奶茶: 水平同一般茶餐厅差不多, 唔算突出其实煮果个本身系有花心机, 但食完唔知点解有d怅
呢度放12:30, 但仍然劲多人, 好多地方都揾唔到位
今日周五, 想食好少少, 上去呢间佳阁叹下
其实上星期黎食过一次, 不过忙得滞未写食评
首先佢位于一唐楼楼上, 出入口劲细, 唔留心就会走过
楼上地方ok, 装修新净, 有卡位同六人拼枱
食饭时间多数要撘枱
一睇餐牌就知比茶餐厅高一级
我就点左个肉眼猪扒, 配牛肝菌汁
5: 配菜: 甘笋/青瓜, 甘笋几甜
6: 热奶茶: 水平同一般茶餐厅差不多, 唔算突出
其实煮果个本身系有花心机, 但食完唔知点解有d怅然若失,
睇佢个格局, 无预期咁好, 以呢个价钱黎讲六十五分至七十分
题外话/补充资料:
人多, 我知道无办法
但明明有两张吉枱, 可唔可以唔好要d客六个人逼同一张?