2024-04-26 226 浏览
啱啱食咗一碗米线阵嘅麻辣蕃茄汤底米线,味道真系唔错架!不过就系汤底嘅辣味有啲失左分,略嫌可惜。先尝汤底,麻辣同蕃茄𠮶种结合真系好新鲜。啲麻辣味颇够味,辣味亦都系层次分明,唔会单调。蕃茄嘅酸甜味道同辣椒嘅辣度互相衬托,带出一种特别嘅风味。汤底系浓郁而滑嘅质感,入口滋味迸发,好开胃!米线嘅质感都好正,煮得幼滑有咬劲,弹牙感十足。米线同汤底嘅结合都好恰到好处,每一口都能够充分吸收汤底嘅味道,令人回味无穷。唯一可惜嘅就系辣味,略嫌唔够够够辣。当我食咗几口之后,对辣嘅渴望仲未能完全满足。希望下次可以再加多啲辣椒,令呢碗麻辣蕃茄汤底米线更加刺激啲味蕾!总括而言,呢碗麻辣蕃茄汤底米线系一个好唔错嘅选择。汤底嘅组合创新,米线嘅质感出色,只系辣味稍嫌有啲不足。不过,如果你钟意食麻辣嘅话,可以考虑同店家讲多加辣,咁样就更加完美啦!仲有加埋用网上外卖平台叫自取有半价,总数$34.5,好抵下。

2024-04-26
30 分钟 (外卖自取)
$34.5 (午餐)