2024-08-18
一人饭面套餐 $78古早味卤肉饭 🍚大大碗嘅卤肉饭,卤肉肥美,有一种去咗台北西门町嘅感觉。烫青菜🥬跟餐有呢个新鲜嘅青菜,健康之选。粒粒椰汁芒果🥭露 加 $4 (跟餐)非常之抵赞嘅芒果露,粒粒芒果又甜又好食,饮落去似杨枝甘露味道,椰汁同埋鲜奶𠮶种厚重感,有一种夏日清新风味。盐酥菇 $48呢款鸡髀菇整嘅盐酥菇,大大份,外脆内软,有紫苏叶同埋蒜蓉一齐油炸,再加上椒盐特别惹味。手工红豆绵绵冰 加 $6 (跟餐)份量啱啱好,唔会太多。上面啲红豆有种食紧日本宇治红豆嘅感觉,甜甜地,搭配着非常之柔软嘅绵绵冰,中间有炼奶嘅味道。紫芋手工麻糬丸子 🍡 $48外表晶莹剔透,入边有啲麻糬同埋紫薯,非常之烟靭。搭配咗一小碟芋泥,仲有紫薯薄脆,可以淋上去食有唔同嘅风味。龙凤珍珠奶茶刨冰 $66食到最后居然有惊喜,呢只用珍珠奶茶做特色嘅绵绵冰,外层好厚重嘅焦糖牛油忌廉,呢个时候倒珍珠,珍珠会因为牛油忌廉太过滑溜,全部都跣晒落去。但系你用匙羹一笔,呢三种配料就会(珍珠、焦糖牛油忌廉,同埋珍珠奶茶绵绵冰🍧)一次过喺个匙羹上面,入口即溶,一试难忘。非常值得推介。
古早味卤肉饭 🍚
大大碗嘅卤肉饭,卤肉肥美,有一种去咗台北西门町嘅感觉。
烫青菜🥬
跟餐有呢个新鲜嘅青菜,健康之选。
粒粒椰汁芒果🥭露 加 $4 (跟餐)
盐酥菇 $48
手工红豆绵绵冰 加 $6 (跟餐)
紫芋手工麻糬丸子 🍡 $48
龙凤珍珠奶茶刨冰 $66