2023-03-16 212 浏览
观塘室内钓虾场🦐一直好期待去钓虾😚,今次就去左观塘工厦的室内钓虾场!室内场啱晒我呢啲怕日晒雨淋的人😆。个钓虾场都几大,有2个钓虾池,1个进食区。我平日傍晚时间到访,人流唔算太多,开放左个细池,细钓虾池划分好左个位,唔会同隔离太近👍🏻。一入去职员会先教你钓虾概点钓同技巧,跟住就可以开始钓。场地会提供鱼杆,虾毛(饵),钳和湿纸巾。都算几多虾上钓,不过虾都好聪明,好容易俾佢走甩咗,我估我都有走甩咗大概3成的虾😂,未掌握钓实佢的技巧。同埋d虾系比较肥大而且有钳,唔系平时酒楼白灼虾𠮶种。而且职员都会不时加虾落去,增加上钓的机会,我2个钟都见到3次倒虾,倒完虾个刻系最易钓到😆。有d虾条尾会有丝带🎀,代表你中咗奖,可以抽夹公仔机会,幸运转盘,饮品,同埋其他优惠~有得钓之余,仲有得抽奖!以为2个钟够晒玩😌点知唔舍得走,所以千祈唔好拣一个钟,会唔够喉。2个钟系钓虾时间,之后你可以慢慢食虾~工作人员会帮你先洗一洗啲虾,再用粗盐焗熟啲虾。今次我哋2个人2个钟,钓左22只虾,好开心🥳,如果我哋技巧好啲,应该会有30只!即钓即煮真系好新鲜,啲虾肉好结实,唔使用咩调味料,都已经好鲜甜!如果你钟意,场地都有提供调味
观塘室内钓虾场🦐

即钓即煮真系好新鲜,啲虾肉好结实,唔使用咩调味料,都已经好鲜甜!如果你钟意,场地都有提供调味料:豉油、麻油、沙律酱、辣椒酱等。