2022-11-28
系喺观塘附近有好多工厦,今次收工就揾到一间离地铁站几近但系大家又未必去过既工厦揾好野食呢间暮舍系位于4楼,呢层会有个露天outdoor空间,今次我夜晚去就可以睇到观塘既夜景,入到去成个颜色非常warm tone ,昏黄既装修风格好chill同舒服Outdoor有4张枱 分别系2张2人 ,2张4人,另外仲有一个高既吧枱位添佢menu精简,主打西餐美食,野饮方面都几多选择荔枝薄荷梳打 荔枝加上薄荷fresh得黎又带少少微甜,够哂清新奶盖伯爵红茶伯爵红茶茶底够香,加上微甜既奶盖口感都几滑明太子蟹肉扁意粉蟹肉比得唔少 ,明太子佢用上蕃茄sauce做底味,有少少西日fusion蒜蓉牛油酒煮蚬配法包呢个极力推介,蒜蓉牛油超浓,点上法包吸哂d汁一流,蚬既量唔少,size就适中,如果比多几旧法包我食哂个sauce就好LU柠檬蜜糖鸡翼每只香脆嘅鸡翼上面都之门咗柠檬蜜糖酱汁酸酸甜甜非常惹味,咬落去只鸡翼仲系好juicy炸物拼盘本身谂住小食拼盘都唔系好大份 就最后谂住叫黎小食食下,点知上到枱份量都唔细入面有薯条 番薯条 仲有炸虾添,炸虾表现正常 ,反而蕃薯条系我最爱
佢menu精简,主打西餐美食,野饮方面都几多选择
荔枝薄荷梳打
荔枝加上薄荷fresh得黎又带少少微甜,够哂清新
伯爵红茶茶底够香,加上微甜既奶盖口感都几滑