2020-09-01
好惊喜!观塘区入边新开左一间omakase,喺九龙东有呢类餐厅绝无仅有,钟意食日本新鲜刺身嘅吃货可以去试。餐厅嘅装修有高级日本料理风格,有小小似筑地餐厅style,老板仲好有礼貌,会同我地吹下口。坐定之后,就递上一杯抹茶。好想赞佢本抹茶,作为抹茶控嘅我,一饮就知呢杯唔系茶包冲嘅,唔似得其他连续寿司店(你懂的😏),佢系非常香浓,淡淡嘅抹茶味,建议食完刺身,饮一啖,再食另一旧,感觉会更品尝到刺身嘅鲜味。我哋叫左寿司拼盘同埋自选12件寿司🤪,前菜有和风沙律同埋面豉汤,面豉汤饮落好特别,唔系一般饮到嘅味道。重点系🥳🥳呢度啲寿司好新鲜,原价$188/10件,依家仲要系试业期(18/9前食都有85折优惠,如果拣Omakase 森/Omakase 户第二位仲有半价,虽然两款优惠不能同时使用,但是但一个优惠都好抵食😍)😍食落去可以感觉到佢嘅鲜味,但系又唔会觉得佢腥!另外,我每次食寿司都会睇一睇师傅嘅技术好抵赞,寿司饭压得好实,夹左好耐都唔散😍特别推介👍🏻:1. 油甘鱼:呢到嘅油甘鱼好肥美,我平时唔钟意食嘅都可以令到我想食完再食。2. 三文鱼籽:呢度军舰寿司紫菜唔会好淋,证明餐厅唔会放左好耐,食材好新鲜
重点系🥳🥳呢度啲寿司好新鲜,
特别推介👍🏻:
2. 三文鱼籽:呢度军舰寿司紫菜唔会好淋,证明餐厅唔会放左好耐,食材好新鲜,三文鱼子胀卜卜,一咬落去多汁唔腥😍
3. 带子:
带子好爽口弹牙😍👍🏻带子控要试
4. 池鱼
我都系第一次试池鱼(因为我好怕腥),但呢到嘅池鱼令我好想食第二旧,肉质弹牙,比三文鱼更多油脂😛😛
PS: 呢排疫情关系,老板话餐牌上大部份食品都可以外卖,而且外卖都一样有85折😛想试嘅真系要呢个时间试一试