2023-08-25 74 浏览
Deer Kitchen之前嚟都系食佢个靓靓打卡Tea Set,今次同大少落开观塘玩,咁就嚟就食个丰富lunch啦!餐厅环境系舒服嘅,不过今次我地又晏左嚟,坐唔到鸟笼大少系有少少失望,不过坐舒服嘅梳化位一样唔错嘅~今日我地就叫左两个Lunch Set,每个set包餐汤/沙律同蒜蓉包,而且仲可以加配添~我地就叫左一份沙律、一个烟肉薯仔忌廉餐汤,当然唔少得蒜蓉包~餐饮就嚟左杯冻柠茶,另外大少就加钱叫左杯特饮Strawberry Garden,话有士多啤梨、青柠同梳打,好饮又足够消暑~我嘅主菜就系 威灵顿鸡圈酿芝士火腿 ,我觉得系唔错嘅,威灵顿鸡圈焗出嚟唔会好鞋物,而且加埋流心芝士一齐食,好有口感。另外唔好忘记底铺嘅紫薯,滑口得嚟又够很薯香,整体系好好味~大少嘅主菜系千岛酱烧菠萝芝士牛肉汉堡配薯条,原片烧菠萝加埋大片牛肉汉堡,咬落juicy有肉汁,而汉堡仲配上番茄、生菜同芝士,食落口会太干,好啱大少口味哦~我地最后仲加配左一份蓝莓芝士蛋糕,够沟身得嚟甜度适中,食完一件都不会太腻~

2023-08-18
午餐