2013-11-03 159 浏览
一向都觉得观塘乜都有得食,但每次想食糖水时,方发现原来呢区甜品店不多。唔计aPM内的满记甜品,我地每次都系嚟呢度止甜品瘾(当然只系刚好路过/位于观塘才局限于此啦!)。是晚开完 Halloween Party,出到观塘时觉得有点口痕同甜品瘾起,于是乎捉朋友嚟呢度食第二餐。可能系星期日既关系,小店已满座,我地要喺门口稍等一下,10分钟左右,我地终于可以入座,但竟然系楼上雅座呢!这次是第三次帮衬,但呢刻先知原来楼上有位架!而且得一两张枱有人... 咁点解要我地喺店外等位呢,唉!唔理了,一坐低就点吃的,4个人点了一客香烤鸡翼,然后一人一个甜品。我点了绿茶红豆鲜奶特饮,因为对抹茶系甜品有情意结,加上口渴,所以决定舍最爱既香蕉而取 "Maccha Latte"!老公则点了豆腐绵花冰,因为我又想吃芒果,所以叫佢加埋。朋友则吃焗西米红豆布丁及恋人红豆汤。除左焗西米布丁制作需时外,其他好快送嚟,鸡翼热辣辣,调味够好香口,一人一只有点唔够喉呢!我杯特饮正常,好味!绵花冰冇乜特别,红豆汤卖相一般但睇得出算足料。西米布丁个样冇坊间既靓,我谂都系一般般啦!整体嚟讲,这间甜品店同其他区既大路走年青人路线既甜品舖大

整体嚟讲,这间甜品店同其他区既大路走年青人路线既甜品舖大同小异,新式﹑传统糖水兼备,价钱合理,稍嫌楼下座位过逼,反而楼上真系雅座啰!喺观塘想食甜品嚟呢度啱架嘞!

美味抹茶红豆牛奶特饮 ($28)
豆腐棉花冰 ($38)
恋人红豆汤 ($19)
香烤鸡翼 ($26)
焗西米红豆布丁 ($24)
疑似海底捞野
杨枝甘捞
2013-10-27
$30 (其他)
美味抹茶红豆牛奶特饮 ($28)
香烤鸡翼 ($26)
疑似海底捞野
杨枝甘捞