喺观塘返工嘅我,最好不过就系放咗工约朋友一齐聚下,今次选择观塘呢个地方,因为冇时间限制,唔系好似尖沙嘴区啲餐厅限时食😅,呢间餐厅叫Bondi,呢间餐厅唔系澳洲𠮶个Bondi 沙滩🏖🏝,也唔使去到澳洲都可以揾到呢间餐厅,比其他观塘工厦餐厅更加估唔到嘅一个位系,佢嘅位置系喺工厂嘅停车场入面🚗🚕🚙🚌!而喺呢度食到嘅,就系融合埋东南亚风味嘅澳洲菜.....🥘🍝🥗🍤🍔🍕🍮呢间餐厅平时我会跟同事食lunch,今晚就试吓佢嘅dinner, 我哋叫咗个dinner for two, 包括咗:Fired Chicken salad 🥗🥗呢个系炸鸡沙律轻食,炸鸡香脆嘢味。🐔🐔Shaking beef🐮越式炒牛柳粒,有牛味有𡁻囗,意想不到细细碟机轻食都几好食,好快清左成碟!💪🏼👍🏻Linguine w/prawns🦐🦐🍝鲜虾辣肉肠炒扁意粉,有成5-6只虾,有埋辣肉肠好醒胃!Ribeye (8oz)🐂🐮 呢个Ribeye真系要激赞!!!我地叫咗七成熟,上枱exactly 七成熟唔会过生亦都唔无over cook👨🏼‍🍳 👍🏻👍🏻👍🏻😋😋😋😎牛扒肉嫩多汁,非常有牛味,大大块足8oz! 呢块扒绝对可以媲美中环五星

Fired Chicken salad 🥗🥗
呢个系炸鸡沙律轻食,炸鸡香脆嘢味。🐔🐔
Shaking beef🐮
Linguine w/prawns🦐🦐🍝
鲜虾辣肉肠炒扁意粉,有成5-6只虾,有埋辣肉肠好醒胃!
Ribeye (8oz)🐂🐮 呢个Ribeye真系要激赞!!!我地叫咗七成熟,上枱exactly 七成熟唔会过生亦都唔无over cook👨🏼‍🍳 👍🏻👍🏻👍🏻😋😋😋😎牛扒肉嫩多汁,非常有牛味,大大块足8oz! 呢块扒绝对可以媲美中环五星级扒房!下次我会选择专程来食牛扒!
Daily Soup 🍵蕃茄汤好浓嘅蕃茄味!
Daily Dessert - chocolate muffin cake 🍩okay
Chocolate Fondant w/ ice cream (+ cost impact)🍫🍰 当心太软遇上movenpick ice cream, 呢个一定系无敌嘅配搭!
Ice Mocha ☕️👍🏻👍🏻
Hot Chocolate 🍫 ☕️估唔到热朱古力都可以有咁靓嘅拉花,杯野都唔舍得饮!

一句讲晒,我哋有七点钟入座到九点先离开餐厅环境舒适任坐唔嬲,最啱我哋呢啲每日拼搏嘅人喺呢度享受一下生活!💃🏻💃🏻😌😌

Daily  soup
炸鸡沙律