2021-10-20
放工后有要事做要过嚟观塘,见有少少时间食饭,嚟试下呢间泰菜。之前嚟过一次无订位所以食唔到,今次晏昼打电话book定位坐低后就scan QR code自助落单,餐牌上选择多,平时食泰菜有嘅菜式都有齐。因为我哋赶时间,所以只系点咗pad thai同一个咖喱配蒜蓉包。好在落单后几分钟就上菜,好有效率。鲜虾炒金边粉卖相好靓,金边粉条条分明好香罗望子酱味,有镬气得嚟唔会过份油腻鲜虾虽然唔大只但数量算多,金边粉份量都好多。黄咖喱牛腩咖喱味香浓带微辣,椰奶味突出。牛肉似乎系用咗牛肋条,炆得好够腍牛肋条份量好多,有成六大旧。咖喱汁好味份量又多,一定要嗌一份蒜蓉包或者薄饼蘸嚟食。蒜蓉包焗得够脆身,好香蒜蓉味,蘸咖喱嚟食好好味整体嚟讲食物质素高价钱合理,难怪咁多年嚟都咁受欢迎。食物碟头比较大,下次揾多两个fd一齐食可以试到多啲款式