2018-08-05
对上一次黎已经系年几之前 今日男朋友难得放假就bk左黎呢间和风小cafe食晚饭一坐低 侍应就递上热茶 因为唔想烦同埋见到二人餐都算抵食 所以就叫左个二人餐 但原来唔包野饮左口鱼边裙芥末忌廉沙津因为男朋友想食清d 所以要求走汁 之后侍应就话担心走汁会好斋 所以建议酱汁另上俾我地 沙律菜好多好新鲜盐烧鲭鱼煎得好香 唔会咸 食落有油甘香大阪汁芝士焗虎虾D芝士焗得好香铺系面 虾肉好易甩壳 虽然无想像中咁大条 但系好好味 调味调得好好神户杂菜牛肉锅牛肉肥瘦均匀 好快熟 入面仲有洋葱.杂菜.金菇同豆腐等等 锅底仲有好多粉丝 而汤底就系平时食开既浓汤 仲有只蛋另上 我地就钟意将佢捞埋粉丝一齐食日式带子牛柳粒炒饭个碟又系好有和风既味道 炒饭入面夹杂住蟹籽.蛋.葱花.牛柳粒同带子 食落啖啖都有配料 个饭炒得好好 唔会太油又唔会太干当日既甜品就系一人一粒泡芙小店入面其实有好多仓鼠公仔可以拎住黎影相 不过当晚好多人 所以我地都无影到
左口鱼边裙芥末忌廉沙津
盐烧鲭鱼