2023-04-29
观塘工厦地道台式餐厅 今次呢间系骆驼漆11楼 虽然比较高层 但晚市都好多人 简单记录下.见到在场大部份人都点牛肉面我都试试⭐️蕃茄牛肉面$78呢到汤底比其他店浓厚 会比较结身少少👌🏻面条粗身 所以呢个汤底好挂汁 入味 👌🏻药膳香味明显 但又唔算太重 汤底少甜 见到餐牌上面写住辣度一只辣椒 其实都多唔辣👍🏻牛肉做得十分软嫩 唔痴牙 冇牙婆都食到.⭐️刈包$39👍🏻刈包比其他台式餐厅大个👍🏻包体外层软熟 中间夹住五花肉加上酸菜青瓜 同埋麻酱feel粒粒👍🏻值得一赞 成个包平衡做得好好食完佢哋唔会觉得油腻 好食.佢哋小食都做得唔错⭐️起司肉松蛋饼$42蛋饼外层脆脆地 中间夹住大量芝士肉松😋内里芝士半溶化 趁热食加分.除此之外 佢哋枱面有同味粉如果点⭐️甘梅地瓜条 或者盐酥鸡类都可以按个人口味狂落味粉 爽.#hkfunfoodrecord穷游香港#hkfunfoodrecord_观塘#hkfunfoodrecord黄店.#五月星牛肉面 (观塘)地址:观塘开源道60号骆驼漆大厦第3座11楼F室.⭐️评分:味道:3.8/5环境:3/5服务:3.8/5 店员好nice抵食:3.8/5 .‼️想睇更多资讯‼️ig
见到在场大部份人都点牛肉面
都可以按个人口味狂落味粉 爽
#hkfunfoodrecord穷游香港
#hkfunfoodrecord_观塘
#hkfunfoodrecord黄店
#五月星牛肉面 (观塘)
地址:观塘开源道60号骆驼漆大厦第3座11楼F室
抵食:3.8/5
‼️想睇更多资讯
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#饮食 #美食 #优惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃货 #食评 #增肥 #揾食 #食好西 #相机食先 #香港美食 #观塘美食 #台湾餐厅 #蛋饼 #牛肉面 #卤肉饭 #珍珠奶茶 #一日一黄店