2021-10-28 529 浏览
去到观塘如果谂唔到去边间食 想揾间价钱唔贵 坐得舒服 又唔太需要等位嘅餐厅 每次我都会谂起高兴 😊———————————————————餐厅位置系东广场隔离既工厦 如果系观塘地铁站或者系APM行过去 大概只系需要5至10分钟 不过门口有少少隐蔽 系一道大木门 不过推开门之后就发觉入面装修都几有特色🙆🏻‍♀️———————————————————我平日大概七点几去到 唔需要等位就可以入去 仲有梳化位坐添☺️————————————————柚子大虾沙律($62)🍤🥗啲大虾一开为二 食落有啲雪味 而柚子好新鲜多汁 酸酸甜甜咁加埋啲花生同沙律酱一齐食好开胃松露杂菌意大利饭 ($72)松露味偏淡 同埋比较湿 饭煮得比较淋 但系里边有好多菇 🍄整体味道比较浓郁 我觉得唔错黑松露酱粗薯条 ($42)薯条非常大兜 而且偏粗 食落仲系热辣辣 系啱啱炸起嘅口感 点埋佢另外配上嘅黑松露酱非常之香浓 食唔停口抹茶拿铁 ($34)嚟到见到上面有拉花 拉到好靓饮落都好重抹茶味 有少少回甘士多啤梨乳酪沙冰 ($34)嚟到个颜色偏紫 冇想像中嘅颜色咁靓士多啤梨味偏淡 但系沙冰打到好幼 杯嘢亦都好快溶
———————————————————
———————————————————
————————————————
柚子大虾沙律($62)🍤🥗

松露杂菌意大利饭 ($72)

黑松露酱粗薯条 ($42)

抹茶拿铁 ($34)
嚟到见到上面有拉花 拉到好靓
饮落都好重抹茶味 有少少回甘

士多啤梨乳酪沙冰 ($34)
嚟到个颜色偏紫 冇想像中嘅颜色咁靓
士多啤梨味偏淡 但系沙冰打到好幼 杯嘢亦都好快溶