最近我好想食豉油鸡,朋友介绍观塘有一间工厦嘅豉油鸡几出名,仲有酸菜鱼添,一于前几日顺路经过观塘去买返个套餐返屋企食好西。秋意酸菜鱼酸菜鱼香味好出,配料除咗有鱼肉之外,仲有豆卜﹑薯粉﹑豆芽等。鱼肉厚身爽脆,几有咬口,不过要小心有碎骨。自家制酸菜鱼汤底味道浓厚,相比麻香酸味更突出,越食越辣好过瘾haha豉油鸡半只豉油鸡喺餐厅既招牌菜,网上果然无介绍错~豉油鸡件卖相吸睛,见到鸡皮既豉油色就知一定好入味,味浓但唔会好咸,鸡皮带有焦香,肉质嫩滑美味,基本上无咩骨,鸡件有层薄脂肪,入口油香好出,再加埋姜蓉提味,每一啖肉都喺享受呢🥳小编有机会要encore。白桃乌龙茶白桃乌龙冷泡茶,除咗有茶包,茶入面仲有一些白桃粒,饮落清新。百香果柑桔蜜百香果柑桔蜜味道酸甜。
白桃乌龙茶
百香果柑桔蜜
百香果柑桔蜜味道酸甜。