2017-06-25 170 浏览
又黎到观塘发掘下工厦有d咩好食,今次去左一间好近地铁站出口既魔膳厨工房食lunch。门口好普通简单,但入到去空间感好大,中间有个小小既沙律吧,行过小小有个投影机同mon播片,再另一边就系开放式bar位。午餐只系得set lunch menu,有一个餐包,罗宋汤/忌廉汤,一个主菜同一杯饮品。餐包系提子包,好软熟。红汤唔会太酸,白汤又唔会太稠,2款都好不错。主菜方面,选了粉红忌廉汁烟三文鱼意粉。唔好以为只有意粉面几片烟三文鱼,忌廉汁入面都有好多三文鱼肉,而且d汁好挂身,唔会稀稀的,加上车厘茄既小小酸味中和忌廉汁,食哂成碟都唔会太漏。另外一个主菜要咗纽西兰西冷牛扒配薯角。牛扒要左七成熟,厨师煎得啱啱好,入面既肉仲系粉红色,好多肉汁。跟餐配左黑椒汁,但我觉得牛扒唔需要点汁都已经好够味!伴菜既薯角都非常好味,好厚实好脆。饮品加钱叫咗一杯冻mocha同热柠蜜,柠蜜系正常味道偏甜。而mocha就有惊喜,好浓既咖啡味,又唔会太甜。 总括黎讲,呢度性价比好高既餐厅,环境又阔落,系同男女朋友食晚饭既好地方!

粉红忌廉汁烟三文鱼意粉

纽西兰西冷配薯角

伴菜既薯角都非常好味,好厚实好脆。

饮品加钱叫咗一杯冻mocha同热柠蜜,柠蜜系正常味道偏甜。
热柠蜜

而mocha就有惊喜,好浓既咖啡味,又唔会太甜。
冻mocha

2017-06-24