约咗旧同学喺佢公司附近呢一间新开冇耐充满校园风嘅Cafe聚下. 餐厅环境门口已经有三张色彩缤纷嘅胶凳仲有灯牌又望到天空. 室内用啡红色砖墙同埋学校枱凳令人怀缅学生时代美好. 天花仲挂咗几片白云添. 简单得来舒服. 餐厅嘅Menu比较简约,但都几有特色. 饮品试咗抹茶雪糕豆花豆浆同埋荔枝玫瑰冰茶. 前者有饮得落肚嘅豆腐花,配埋抹茶同埋豆浆健康又特别. 后者味道清新带有花香味同果味好适合夏天饮,饮后提升食欲. ⭐️炸软壳蟹肉燥饭呢个配搭几特别㖞. 原只炸软壳蟹够大只肥美酥脆肉嫩,椒盐调味好惹味.肉燥饭份量都多,而且肉汁美味,肉燥嘅肥瘦适中搭埋美味香菇食感觉可口,食落唔输俾啲台式专门店. ⭐️紫薯芋泥牛奶冰🍨🧊呢个系最近先开始发售,新产品梗系率先试啦!卖相好适合打卡. 份量好巨型,两三个知己分享最啱. 面层有香浓紫薯雪糕,香甜红豆、香口脆脆,仲有份量劲多嘅芋泥,牛乳绵绵冰配合木糠饼碎食好滋味. 紫薯同芋泥控记得试吓啦. 整体食物出色,环境坐得舒服,气氛欢乐,去开附近嘅朋友仔可以试吓. lunch set好抵㗎,平平哋试吓唔错.

⭐️炸软壳蟹肉燥饭

⭐️紫薯芋泥牛奶冰🍨🧊