2021-12-17 143 浏览
上周未放假, 想同小朋友去屋企附近食午餐。 上网search 到黎间观塘工厦清新小店「喵一下」, 主要食日式便当及拉面。  我俾杯云朵荔枝蝶豆花梳打吸引左 ,大大旧棉花糖,小妹妹一定会好钟意,所以二话不说就同两个女搭车过去。📍观塘兴业街16-18号美兴工业大厦A座2楼C1号舖美兴工业大厦向The Wave 再行前少少,唔算太难揾,但要注意既系美兴工业大厦有分A, B座,「喵一下」向A座, 唔睇清楚的话小心会行错啊!!「喵一下」地方阔落,入门口位置放满怀旧家具俾食客影相。用餐区既书柜放置左不同种类旧书, 周围有一些绿色盆栽,感觉悠闲。我哋一大两小叫左两个便丼,一杯云朵荔枝蝶豆花梳打 ,一杯岩盐焦糖咖啡便丼配有味增汤,三个小前菜及一份蕨饼味噌汤入面件豆腐切成大花形状,几靓同特别,坊间小见。若果汤既温度再热少少就完美啦~~炸鸡份量足,每件都几大旧,皮脆内嫩,唔会太干身。银雪鱼啖啖肉,肉质厚实滑溜 ,但稍为腌得唔够味。我两个女大爱棉花糖云朵! 造型吸引加上淡淡荔枝味梳打,啱哂大人小朋友。靓靓拉花 ~~~ 打卡后送既雪葩,清香好味,两位小朋友抢住食。整体质素不错啊!! 地方阔落,而且无入座时间限

📍观塘兴业街16-18号美兴工业大厦A座2楼C1号舖

便丼配有味增汤,三个小前菜及一份蕨饼

唐扬鸡便丼

炸鸡份量足,每件都几大旧,皮脆内嫩,唔会太干身。
西京烧银雪鱼便丼

银雪鱼啖啖肉,肉质厚实滑溜 ,但稍为腌得唔够味。
云朵荔枝蝶豆花梳打

岩盐焦糖咖啡

靓靓拉花 ~~~
雪葩

打卡后送既雪葩,清香好味,两位小朋友抢住食。

整体质素不错啊!! 地方阔落,而且无入座时间限制,啱哂我哋有小朋友可以慢慢食。

大妹已经问我下次几时再去「喵一下」,因为佢想再饮杯云朵梳打。
2021-12-11
唐扬鸡便丼