餐厅: 啖啖燕窩 (駿運工業大廈)
资讯:

🧭独特体验:观塘工厦甜品店,装修得好靓,完全可以黎打咭。但要留意8pm就会关门,你真系想堂食,7pm前就最好到。呢个位其实系佢地用黎做外卖既大型厨房黎,不过外面装修做office同埋堂食位咁解。🍳食物质素:桃胶无得输,我次次去食都系食桃胶。老板做的麻辣系食物全都好好食。反而我个人唔钟意食燕窝,所以无乜食过。🍴推荐搭配:有闲钱就试下麻辣花胶、麻辣鲍鱼。如果想单纯食甜品就必食桃胶。自己整桃胶太烦喇。话说老板当年做得起呢面生意,就系因为发现到整燕窝系超级烦既野,不如做门生意专系整成品既燕窝(结论系请成队厨房搞都好烦),然后就爆左了。市场好大,好多女仔愿意花钱黎食,又有好多男仔会买黎请女朋友食。老板话之前有男仔客人一口气买好多,然后分别送左去3个唔同地址度请人食。只能讲呢个客系识玩既🪑环境座位:外面的打咭位好正,值得一去。🚗交通:有啲难揾,第一次黎要有心理准备会迷路,佢个入口系d街边小店中间,然后行楼梯上去一楼,再行入多20左右先会揾到。💰人头费:50左右。如果食燕窝就大约100

🪑环境座位:外面的打咭位好正,值得一去。

💰人头费:50左右。如果食燕窝就大约100
  • 麻辣花胶、麻辣鲍鱼