2023-07-02
今日想食台湾菜,就search 下有咩好介绍。见到呢间”哈豆”款式几多,几吸引。原来有两间分店,成业街呢间价钱比较亲民😆一入餐厅见到一幅长长的壁画,全部都系台湾艺人,画得好靓好似😁👍🏻周围都放左好多台湾电影的海报,几有特色。咸酥鸡香肠麻辣干拌面$66 面头有炸蒜,菜脯,半只卤菜,青菜,肉燥同麻辣酱。所有野捞埋一齐食几香口,肉燥味道吾系好浓,几岩我,麻辣酱吾太辣,麻麻香香都吾错😋咸酥鸡细细粒一淡一粒好好食🤤炸粉薄吾油腻。台式香肠圆碌碌有两旧,肥瘦适中,好有口感😋咸酥鸡肉燥干拌面$62两款拌面原来差不多,只系冇麻辣酱😆肉燥酱就多d。香酥腐皮虾卷$48 呢个超级推介😍好香虾鲜味,淡淡虾胶,夹住少少芹菜,爽爽地好有咬感。仙草芋圆配雪糕$48三色芋头好Q弹, 烟烟韧韧,仙草香滑,加埋香芋雪糕,甜丝丝又透心凉😋青蛙撞奶套餐加$18呢个其实就系黑糖,珍珠加鲜奶😆黑糖味好香浓,好好饮。珍珠比平时的细粒少少,口感烟韧。豆浆红茶套餐加$4见到呢个系招牌饮品,用左豆浆代替左奶精粉,健康无负担,好岩我,饮落有淡淡的豆浆味仲有茶香味😍总括来说,呢间台式料理餐厅价钱好大众化,食物出色,装修都台湾味浓,好有特色。
咸酥鸡香肠麻辣干拌面$66
咸酥鸡肉燥干拌面$62
两款拌面原来差不多,只系冇麻辣酱😆肉燥酱就多d。
香酥腐皮虾卷$48
仙草芋圆配雪糕$48