2023-03-25
观塘工厦区一直有唔少美食,价钱亲民大大份,嘢食好高质🥰今次嚟到呢间餐厅,一去到已经人山人海,出边仲排住队,好多人🤣我哋专诚嚟到呢一度食佢嘅酸菜鱼同豉油鸡,非常出名!我哋期待咗好耐嫁啦😍值得一赞,餐厅店员服务态度好好,好有礼貌🥰✨秋意特色酸菜鱼 $198大家必食呢一个酸菜鱼‼️一上台超大盘,巨无霸份量,啱晒大食嘅朋友🤩打卡一流,古色古香嘅蓝白色大碗,里面有超弹牙爽口嘅酸菜鱼,肉质好滑,而且无骨😍我哋选择咗小辣,辣得嚟好开胃,配上红薯粉、豆卜、云耳、芽菜🥰好丰富‼️呢度嘅酸菜鱼绝对系我食过咁多间最好食嘅一间‼️用埋啲汤汁送饭,更加喺一流😍不自觉想食多啲🤤绝对会encore👍🏻必点✨✨✨✨✨✨秋意去骨豉油鸡(半只)$98一定要食佢哋嘅豉油鸡!而且一定要食鸡皮😍呢度嘅鸡令你无法抗拒🙈豉油鸡好入味,颜色好靓,好吸引,佢嘅肉汁超多,肉质超嫩滑,连埋皮一齐食,超香🤤鸡嘅油脂味好香浓,豉油味甜甜咸咸的,非常惹味😋 而且豉油鸡去咗骨,啖啖肉🤩搭配葱油更加香🥰必点✨✨✨✨✨✨白饭两个 $24加埋两个白饭啱啱好🤗白饭水份啱啱好,粒粒饱满,配上惹味嘅豉油鸡同埋酸菜鱼简直一流🙈想食多几碗饭添🤣✨百香果柑桔 $24呢度
值得一赞,餐厅店员服务态度好好,好有礼貌🥰
✨秋意特色酸菜鱼 $198
必点✨✨✨✨✨
✨秋意去骨豉油鸡(半只)$98
必点✨✨✨✨✨
✨白饭两个 $24
✨百香果柑桔 $24
呢度既饮品用袋装好方便,冻饮完全无冰,一包包喺雪柜攞出嚟🤗饮品好清新,百香果同柑桔味道酸酸甜甜,好开胃,可以解油腻,仲有一粒粒既百香果果肉😋充满夏日嘅气息🌻吸收维他命C,提升免疫力之余,仲可以美白🙈
✨季节特饮—罗汉果•无花果茶 $24
哩个季节好适合饮罗汉果无花果茶,润喉咙,化痰止咳清热气🤗饮品唔会太甜,啱啱好,罗汉果味好浓,配上无花果酸酸地几开胃👍🏻
食物✨✨✨✨✨
环境✨✨✨✨
卫生✨✨✨✨
价钱✨✨✨✨✨
🏠 秋意 (观塘)
观塘成业街19-21号成业工业大厦6楼29室