2022-02-25 35 浏览
估唔到观塘工厦入边隐藏左呢间宝藏!餐厅虽然唔算好大,但系食物质素真系令人好满意!室内装置系简约工业风+波希米亚风,有不少干花做点缀,配搭简单嘅水泥墙,环境都几舒服。炙烧豚肉芝士温泉蛋酸种面包 $98本身都唔系太钟意酸种面包,因为通常都太韧咬极都咬唔开。不过店员推荐,我就即管试吓~呢度个酸种面包唔会韧,口感好好!炙烧豚肉份量好多,而且烧汁豚肉煮得好入味,咸咸甜甜咁样好惹味~再配搭温泉蛋同埋芝士,口味丰富!我觉得系必点菜式❤️明太子酱薯条$48粗薯条炸得好香脆,明太子酱咸香十足充满日式风味,而且份量够多,唔怕啲酱唔够点~北海道带子松露酱意大利饭 $128意大利饭煮得软硬适中,酱汁好Creamy而且有浓郁嘅松露味~北海道带子都好大只,高级感满满!焦糖炖蛋千层窝夫酥 $68饭后甜品食咗最近最Hit嘅窝夫酥 ,入口千层酥特别松脆!上面仲有焦糖炖蛋同埋焦糖爆谷~好好食呀~伯爵奶泡$48唔会太甜而且茶香浓郁,奶泡打得好细滑。整体来讲,呢间小店嘅食物质素真系好有惊喜~价钱都好合理!值得再回访~

炙烧豚肉芝士温泉蛋酸种面包 $98

明太子酱薯条$48

北海道带子松露酱意大利饭 $128

焦糖炖蛋千层窝夫酥 $68

伯爵奶泡$48
唔会太甜而且茶香浓郁,奶泡打得好细滑。