2018-10-02 74 浏览
以前读书时系观塘返过part time就知观塘d工厦多野食,不过估唔到宜家越开越多同越开越靓。咁岩要出去做野系附近放工,所以就决定系观塘食埋先走。餐厅比我想象中大,而且仲有包厢,不过我地得2个人就无缘坐了。自助沙律吧款式好齐全,甚至比我之前食某餐厅既自助餐更为丰富,而且睇得出好花心思布置。蘑菇汤闻落好香,味道都尚算浓郁。香煎三文鱼柳配藜麦沙律三文鱼柳煎得好出色,鱼皮煎得香脆,鱼肉即使煎到金黄色都无散开。旁边仲有d酸酸地辣辣地既酱汁,同个三文鱼非常夹。另一边沙律加上藜麦,令整碟菜式更健康。香煎带子黑松露意大利饭由于佢一早就上菜既关系,所以到我地食果阵已经冻左。但即使放耐左,黑松露既香气依然好强烈。带子煎到岩岩好,唔会话好难咬好擦胶。整体比较清淡,但我相信热食味道会更好。观塘工厦真系好多好餐厅,我觉得呢间都系其中一间可以再黎既餐厅。

自助沙律吧
蘑菇汤

蘑菇汤闻落好香,味道都尚算浓郁。

香煎带子黑松露意大利饭

香煎带子黑松露意大利饭