2023-10-15
欢迎follow IG @eatwifme2k23 睇更多❣️今次食哈豆🫛!𠮶日食完西餐后,出嚟就见到哈豆喺隔离,我哋见到系台湾嘢,定价都几贴地,决定第二日再战成业工厦🤝🏼呢间真系平价中嘅战斗机!好食、大份、足料、价格相宜,工厦餐厅果然青出于蓝!🫰🏼✂︎-----㋖㋷㋣㋷线-----✂︎1️⃣ 牛肉鲜蕃茄汤面本蕃茄脑袋即刻无脑冲!🍅呢个蕃茄汤好鲜,完全冇谂过会喺台湾餐厅俾蕃茄汤收服🥹太好饮了,我忍唔住饮完又饮,差啲将汤面变捞面🤣佢嘅面系厚嘅扁面,够晒咬口,吸满汤汁后好香!伴碟嘅牛肉片又厚又嫩,肥瘦相间好好味!食到停唔到口😍2️⃣ 五宝什锦酱干拌面呢个超香!拌面同汤面用嘅面条一样,好有咬口❤️佢加咗麻辣酱同芝麻酱,麻辣酱嘅辣度大约系五小辣,麻同辣各占一半,唔会互抢风头🤝🏼芝麻酱完美中和咗个辣味,赞!份量再多啲会开心啲~~🍜五宝有台湾肠、豉油鸡翼、豆腐、花枝丸、贡丸,贡丸有惊喜!好爽口弹牙,如果可以多几粒就更好啦🤤3️⃣ 甘梅番薯条呢个太赞了吧!每次食台湾嘢,必嗌番薯条,但好多市面嘅餐厅都系好似M记薯条咁幼😅呢间嘅番薯条一上枱,我简直两眼发光‼️啲番薯条好似手指咁粗,上面裹满甘梅粉,酸酸甜甜加炸到金黄酥脆嘅蕃薯
✂︎-----㋖㋷㋣㋷线-----✂︎
1️⃣ 牛肉鲜蕃茄汤面
2️⃣ 五宝什锦酱干拌面
3️⃣ 甘梅番薯条
呢个太赞了吧!每次食台湾嘢,必嗌番薯条,但好多市面嘅餐厅都系好似M记薯条咁幼😅呢间嘅番薯条一上枱,我简直两眼发光‼️啲番薯条好似手指咁粗,上面裹满甘梅粉,酸酸甜甜加炸到金黄酥脆嘅蕃薯条,食到停唔到口🙏🏻🫶🏻同埋份量唔细,几抵食!
4️⃣ 芋圆仙草配雪糕
饭后有甜品就是赞👍🏼雪糕系香芋雪糕,芋头味好浓,芋圆都软熟!
✂︎-----㋖㋷㋣㋷线-----✂︎
可能系平日,感觉有啲少人,用餐环境好宁静,背景会播MC、轩公、洪嘉豪等等嘅广东歌,bgm好评!🫶🏻同埋墙上面有唔同台湾电影角色嘅壁画,大家睇吓可以认到几多个!🤤总括而言,呢间餐厅可以锡住荷包之余,又可以食得开心,一定会回访❤️❤️