大家都知观塘工厂多嘢食,今次我揾到一间新开几个月嘅小店😌店面装修几雅致,坐得几舒服,仲有啲户外位,但成35度都系坐返indoor算喇🤣呢度系用app落单,食物种类都算几多,我见佢有推荐菜式,所以都有参考吓😙第一样觉得好得意嘅系榄菜酱薯条 ($48)🤣完全估唔到榄菜酱系咁match薯条,似系一啲加咗原粒榄菜嘅沙律酱,咸咸哋,味道好出😌带皮薯条都炸得好味😆之后叫咗个炸鱿鱼明太子黑麦包 ($108)😋个卖相好有趣,系一堆沙律菜🤣但系入面收埋咗啲鱿鱼同两块面包~令我最深刻系块包,个质感好软熟,加上带有好香麦味,加埋沙律菜同鱿鱼一齐食,口感味道都好有层次👍🏻另一个觉得好吸引嘅系大头虾干烧忌廉酱意大利面 ($148)☺️呢个真系令我好惊喜,首先除咗一只大头虾,都仲有几只虾,材料都比得好足😋意粉软硬适中,最重要系连意粉都有好浓虾味!相信系有将虾膏同虾头油一齐煮先会咁浓,好好味呀😋仲有一样见到好多人都叫嘅系法式多士 ($48)😆摆盘非常精美,多士外皮好香,入面又好软熟,有少少似梳乎厘pancake嘅感觉,作为呢一餐嘅甜品,份量同味道我都好满意☺️饮品方面,士多啤梨乳酪沙冰 ($58)味道唔假,仲酸酸哋可以

榄菜酱薯条

炸鱿鱼明太子黑麦包

大头虾干烧忌廉酱意大利面

法式多士

饮品方面,士多啤梨乳酪沙冰 ($58)味道唔假,仲酸酸哋可以去除腻感~
士多啤梨乳酪沙冰

香蕉乳酪沙冰 ($58)饮得出系用新鲜香蕉打,甜度适中,而且唔算好快溶,好抵饮😆
香蕉乳酪沙冰

我本身冇咩特别期望,但食完真系好有惊喜,绝对值得回访同介绍比朋友👍🏻
2022-07-24
榄菜酱薯条