2023-08-28 271 浏览
又失踪左一排。。呢排太多野做。。跟本都分身唔到🤦🏼‍♀️今日返工日去食左个靓面先。。平日嘅食饭时间好多人排紧。。我到2点去都有条人龙系度。。我主要系想食佢啲面。。因为佢啲汤面个汤底系好足料‼️全部都系药膳补身嘅汤底👍🏼👍🏼女仔系要补下嘅😏我当然嗌咗个花胶汤底人食啦😁😁平时我叫汤面系唔会饮𠮶啲汤底嘅。。但佢呢个汤底我系饮晒😋😋我本身都好想嗌多几个小食食下。。但佢个汤面嚟到嘅时候就已经觉得食唔晒。。所以我就系叫做一过嚟试吓。。而朋友嗌𠮶碗药膳鸡汤面。。都好出色。。一听个名以为佢好有药材嘅味道。。但原来唔系㗎㖞。。我都充满着好浓嘅汤底味。。药材嘅味唔会太重。。入口就好清新。。唔算好腬。。想食嘅你哋。。一系早啲去排队,一系就早啲去啦。。..🍗毕生难忘炸鸡翼🍜花胶鸡浓汤🍜黄酒药膳鸡..📍 二撇鸡 (观塘)观塘开源道60号骆驼漆大厦第3座4楼O室..@brotherchickenhk..=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coff
又失踪左一排。。
呢排太多野做。。跟本都分身唔到🤦🏼‍♀️
今日返工日去食左个靓面先。。
平日嘅食饭时间好多人排紧。。我到2点去都有条人龙系度。。
我主要系想食佢啲面。。因为佢啲汤面个汤底系好足料‼️
全部都系药膳补身嘅汤底👍🏼👍🏼
女仔系要补下嘅😏我当然嗌咗个花胶汤底人食啦😁😁
平时我叫汤面系唔会饮𠮶啲汤底嘅。。但佢呢个汤底我系饮晒😋😋
所以我就系叫做一过嚟试吓。。而朋友嗌𠮶碗药膳鸡汤面。。
都好出色。。一听个名以为佢好有药材嘅味道。。
但原来唔系㗎㖞。。我都充满着好浓嘅汤底味。。
药材嘅味唔会太重。。入口就好清新。。唔算好腬。。
想食嘅你哋。。一系早啲去排队,一系就早啲去啦。。
🍗毕生难忘炸鸡
🍜花胶鸡浓汤
🍜黄酒药膳鸡
📍 二撇鸡 (观塘)
观塘开源道60号骆驼漆大厦第3座4楼O室
@brotherchickenhk
#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#hongkongfoodshare#brotherchicken#brotherchickenhk#kwuntong#kwuntongfood#kwuntongcafe#观塘cafe#观塘美食#二撇鸡#观塘工厦
🍗毕生难忘炸鸡翼 🍜花胶鸡浓汤
🍗毕生难忘炸鸡翼 🍜花胶鸡浓汤