2019-07-25
呢间Cafe好耐之前喺鲗鱼涌试过觉得唔错,但系原来观塘都开咗一间分店😻 喺观塘附近返工嘅我梗系即刻约朋友去试下😼大家都钟意食鳗鱼所以叫咗和式全日早餐 ($128) 好难先比我揾到和式既all day breakfast🤪 首先梗系有鳗鱼,鳗鱼烧得好香好嫩,同只蛋一样咁滑~ 仲有味噌炒蛋,香肠,是日沙律,牛油吐司。蛋炒得好正,仲保持到juicy既口感。之后想讲埋就系呢块多士系超级松软,同出边餐厅食嘅普通白面包系完全两个层次🤓另外一个就叫咗蒲烧鳗鱼滑蛋定食 ($108) 咁当然有蒲烧鳗鱼,呢个其实同和式全日早餐好似,只不过系将个包变成白饭同埋味噌汤🤪 蒲烧鳗鱼同日本珍珠米饭其实都系一个绝配🤤 饮品我哋拣咗有机英式早餐红茶 ($42)同伯爵茶柚子梳打 ($46) 呢间Cafe系连饮品都做到几出色,浓得来又唔甜😆