2021-12-24
年尾约食饭天气又冻,最好就系食打边炉,就翻朋友收工的位置,我去到观塘逼真味先厨开定位等佢地!一早嚟到都已经坐满左好多人,证明呢度人气10分旺盛!呢度楼底高环境都唔错!呢度饮品都以自助形式处理,有啤酒果汁汽水任君选择!除了啤酒汽水果汁呢啲例牌嘢之外,仲有独立包装非常卫生自家制的竹蔗茅根,我非常清润,啱晒打边炉饮用!呢度酱汁选择都几多,辣椒都有很多款,一定捞到啱你口味的酱汁!任食边炉,包了一份刺身,卖相不俗,三文鱼10分肥美,带子也非常鲜甜!鲍鱼刺身除了新鲜,也10分爽口边炉未开始之前还有鸡煲,带点辣味,非常惹味!呢度落单都系自助形式,酒楼会给你一张QR code,你用手机app就可以点到想要的食材,非常方便!限定的特级安格牛肉,卖相非常吸引,雪花跟牛肉的分布非常均匀!特级安格斯牛肉,肉质鲜甜,牛味十足,几近入口即溶,根本不用酱汁,就能享用牛肉的鲜味!限定的龙虾海鲜盘份量也颇多,其实食到呢度都已经有啲饱饱地嘅感觉,呢个价钱有咁多份量的食材,已非常抵食!再者,大大只龙虾和带子也10分鲜甜爽口,大家真系食得晒先好叫其他配料!除了海龙虾海鲜拼盘外,也有大大只新鲜既水饺皇! 其实食晒头先介绍的限定
呢度饮品都以自助形式处理,有啤酒果汁汽水任君选择!
任食边炉,包了一份 刺身,卖相不俗,三文鱼10分肥美,带子也非常鲜甜!
鲍鱼 刺身除了新鲜,也10分爽口
边炉未开始之前还有鸡煲,带点辣味,非常惹味!
呢度落单都系自助形式, 酒楼会给你一张QR code,你用手机app就可以点到想要的食材,非常方便!
除了海龙虾海鲜拼盘外,也有大大只新鲜既水饺皇!
其实食晒头先介绍的限定配料,都已经开始饱,所以都只系叫左少量配料,要推介呢个虾味十足爽口弹牙既虾滑!
仲有唔会散开的猪红
爽甜的唐生菜
普通的雪花肥牛,当然比不上限量的安格斯牛,不过质素都是OK 的, 一样牛味十足,肉汁丰富!
最后记得留肚去雪柜拎返个桂花糕食,花香味同椰奶香味十足,都系值得推介!